אם משהו נשפך בבית נביא מגבת וננגב נכון?
באותו האופן בדיוק, גם אם נפלט לנו בטעות משהו צורם, מכאיב, משהו שאולי אנחנו חוששים שהביך או היה לא מתאים מאיזו סיבה, אם קרה שצעקנו על ילד או בן זוג, שהיינו עצבניים וזה יצא על קולגה מהעבודה,
אפשר וכדאי לבוא ולנקות את הבלגן.
גם אם הנטייה היא לנסות לשכוח מכל הרגעים הלא נעימים – לא, זה לא עדיף להשאיר עד שיעלם לבד – חומר שלא מטפלים בו מעלה עובש וחיידקים. "מה שלא מותמר מועבר", ועלול לחזור אלינו בהמשך בכל מיני דרכים לא מיטיבות.
נשמע הגיוני, נכון? ועדיין ביחסים לפעמים אנחנו מעדיפים לברוח ולא לנטול את היוזמה הזו.
כדאי לאמץ את ההרגל ליזום בעדינות שיחה שבה נברר מה היה האימפקט על הצד השני ואיך אפשר לנקות את האוירה, וביחד להגיע להבנה ומפגש מחודש בגובה הלב.
לשיחה כזו כדאי להתכונן:
1) קודם כל לקבל אמפטיה לעצמינו על חלקינו בתקרית. אמפטיה מחבר.ה או לתרגל אמפטיה עצמית בכתיבה או בכל טכניקה אחרת שעובדת לכם.
המטרה: כדי שנוכל גם לשמוע את האחר וגם להביא את עצמינו בטוב.
- במקום להגיע לשיחה עם, אשמה, בושה, והצפה רגשית אחרת, נבוא מתוך חיבור עצמי ובלב פתוח שמקבל ומכיל את עצמינו בחמלה. ומתוך כך יהיה לנו מקום לשמוע ולהכיל את הכאב של האחר.
- אחרי שנתנו לעצמינו אמפטיה נוכל להגיע גם ממקום שיכול להביע את הצרכים שלנו ומה חשוב לנו להבא בסיטואציה כזו, רק הפעם בצורה יותר מיטיבה.
2) בחירה ועדינות: לתת לצד השני בחירה אם ומתי להתחיל את השיחה. לפעמים גם הצד השני צריך זמן כדי להרגע ולבוא גם הוא ממקום פתוח ומסוגל לשיחה.
ככה זה כשחיים ביחד, הבית מתלכלך, ברגע שיש כוחות חשוב רק לזכור לנקות. ככה זה טבעי ופשוט.
רוצים ללמוד עוד על דיאלוג מרפא לאחר רגע מכאיב? איך לייצר סביבת עבודה או נורמות משפחתיות של לקיחת אחריות והתקרבות אמפטית ולמידה מרגעים של מתח והתנגשויות שהם, מה לעשות, חלק מהחיים? צרו איתי קשר ואעזור לכם לרכוש כלים ולפתח הרגלים תומכי חיים אצלכם בבית ובמקום העבודה! 0547804523 Racheli@nvcrising.org